Om  
Peder Holk Nielsen
Jørgen Buhl Rasmussen

Peder Holk Nielsen stopper i Novozymes

Topchef i Novozymes, Peder Holk Nielsen, har meddelt, at han fratræder sin stilling som administrerende direktør primo 2020. Det sker efter en række nedjusteringer inden for de seneste år. 

Julie Rind Rasmussen

Novozymes får ny administrerende direktør i begyndelsen af 2020.

Den nuværende direktør, Peder Holk Nilsen, fratræder nemlig sin stilling efter seks år som øverste chef i biotek-virksomheden.

Det skriver Børsen. 

"Efter 35 år hos Novozymes, heraf de 25 som en del af ledelsesteamet, føler jeg, at jeg har givet selskabet, hvad jeg kan, og at det er et godt tidspunkt at give depechen videre," udtaler Peder Holk Nielsen ifølge Børsen og fortsætter:

"Jeg er meget glad for den stærke position, Novozymes har i dag, vores globale tilstedeværelse for kunderne og vores teknologi." 

Bestyrelsen er blevet enig med topchefen om fratrædelsen og vil inden for en kort fremtid kunne præsentere firmaets nye administrerende direktør, men indtil da fortsætter Peder Holk Nielsen på posten. Den kommende direktør vil blive fundet eksternt. 

"Tiden er endnu ikke helt inde til at sige endeligt tak til Peder, men bestyrelsen ønsker at anerkende hans store indsats i opbygningen af Novozymes og hans medvirken til at gøre det til en stærk, lønsom og bæredygtig forretning. Selskabet står i en meget stærk position til at levere bæredygtige løsninger og til at skabe innovation og vækst," udtaler Jørgen Buhl Rasmussen, bestyrelsesformand i Novozymes. 

Enzymvirksomheden, der har hovedsæde i Bagsværd, har haft en del udfordringer de seneste par år, hvilket har ført til flere nedjusteringer og fyringer.

I august meddelte virksomheden, at mellem 280 og 330 medarbejdere skulle afskediges, heraf 123 danske medarbejdere.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Peder Holk Nielsen

hd i international business management (CBS 1985), ph.d. (DTU 1985), cand.polyt. (DTU 1981)

Jørgen Buhl Rasmussen

Fhv. formand, Novozymes, F. Uhrenholt Holding, fhv. adm. direktør, Carlsberg
HA (Handelshøjskolen i København)

0:000:00