Om  
Jesper H. Brix

Direktøren for Læger uden Grænser fratræder sin stilling

Læger uden Grænser Danmarks (MSF) direktør, Jesper H. Brix, fratræder sin stilling efter fire år og ni måneder. Fremover skal han være landechef for Læger uden Grænser i Indonesien.

Jon Michelsen

Hjælpeorganisationen Læger uden Grænser i Danmark (MSF) skal have ny direktør.

Jesper H. Brix har valgt at fratræde sin direktørstilling, som han tiltrådte i januar 2016, til fordel for stillingen som landechef for Læger uden Grænser i Indonesien.

Det oplyser organisationen i en mail til Altinget.

Den fratrædende direktør kom til det franskoprettede Médecins Sans Frontières (MSF) i 1995 i en frivillig stilling.

Igennem de næste 13 år agerede Jesper H. Brix i forskellige stillinger, hvor han blandt andet har været udsendt som logistiker, projektkoordinator og landechef.  

I 2008 forlod han hjælpeorganisationen til fordel for it-virksomheden NNIT.

I september 2009 blev han formand for Læger uden Grænser i Danmark. En post, han bestred i samme periode som sit professionelle virke i NNIT indtil maj 2014.

Herefter vendte han tilbage til managerarbejdet i hjælpeorganisationen, indtil han i januar 2016 blev direktør i Læger uden Grænser. Altinget bragte i den forbindelse et portrætinterview af Jesper H. Brix.

Landechef i Indonesien
Ny byder den garvede direktørs fremtid på nye udfordringer, hvor han skal være landechef for Læger uden Grænser i Indonesien.

”Jeg skal have ansvaret for vores operationer i Indonesien. Her skal jeg være med til at støtte og udvikle vores projekter i samarbejde med sundhedsministeriet og arbejde med de strategiske og operationelle beslutninger,” udtaler han i pressemeddelelsen og fortsætter:

”Lige nu har vi bl.a. fokus på sundhedsaktiviteter specielt målrettet unge, som ofte bliver forbigået i sundhedssystemet. Samtidig arbejder vi med nationale partnere omkring udviklingen af katastrofe beredskabs- og responskapaciteter – og så bidrager vi aktuelt selvfølgelig til kampen mod covid-19.”

Videre fremgår det af pressemeddelelsen, at processen mod at finde en ny direktør er blevet indledt. Læger uden Grænsers bestyrelsesformand, Heidi Christensen, takker i den forbindelse Jesper H. Brix for sin mangeårige indsats.

Malin Palmér, der er chef for support i Danmark, bliver konstitueret direktør, indtil en permanent afløser er fundet.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Jesper H. Brix

Koordinator, Center for Civilsamfundsledelse, Globalt Fokus
sergent (Sergentskolen Sønderborg 1990), sygeplejerske (Hvidovre Hospital Nursing School 1997), oversergent-R (Sergentskolen Sønderborg 1998), proceskonsulent (Inpraxis 2011)

0:000:00