Om  
Manu Sareen

Manu Sareen melder sig ud af Socialdemokratiet

Tidligere minister Manu Sareen melder sig for tredje gang ud af et parti. Partimedlemskabet er ikke kompatibelt med at være formand for ADHD-foreningen, forklarer han.

Manu Sareen har meldt sig ud af Socialdemokratiet.
Manu Sareen har meldt sig ud af Socialdemokratiet.Foto: Jonas Skovbjerg Fogh/Ritzau Scanpix
Mathilde Brieghel

Han har haft mange kasketter. Som minister har hans ressortområder talt kirke, ligestilling, sociale forhold, integration og nordisk samarbejde. Som partimedlem har han både repræsenteret Radikale, Alternativet og Socialdemokratiet. 

Men nu er Manu Sareens tid som partimedlem - i hvert fald for nu - slut, da han til lokalavisen FrederiksbergLIV har meddelt, at han har meldt sig ud af Socialdemokratiet.

Udmeldelsen sker, da han i maj blev valgt som formand for ADHD-foreningen.

"Jeg mener ikke, at jeg kan stå i spidsen for en interesseorganisation samtidig med, at jeg er politisk aktiv," siger han til FrederiksbergLIV.

"Mit formandskab for ADHD-foreningen kræver, at jeg er upolitisk. I modsat fald kan jeg hurtigt blive skudt alt muligt i skoene, og der skal vi ikke hen."

Minister, børnebogsforfatter og ADHD-formand

55-årige Manu Sareen kan allerede nu se tilbage på en kulørt karriere, både som folkevalgt, men også som radio- og tv-vært og forfatter, blandt andet til de populære børnebøger om Iqbal Farooq.

Manu Sareen blev i 2001 valgt ind i Københavns Borgerrepræsentation for Radikale Venstre. Ti år senere blev han valgt til Folketinget, hvor han var minister for kirke og ligestilling og minister for nordisk samarbejde, og senere minister for børn, integration, ligestilling og sociale forhold. Han blev ikke genvalgt til folketingsvalget i 2015.

I 2016 meldte han sig ind i Alternativet, hvor han var medlem indtil 2018. I 2020 meldte han sig i stedet ind i Socialdemokratiet, som han nu forlader for at kunne fokusere på sit hverv i ADHD-foreningen.

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Manu Sareen

Forfatter, formand for ADHD-foreningen, fhv. minister & MF (R)
socialpædagog (1997), konfliktmægler (2003)

0:000:00