Om  
Manu Sareen
Camilla Louise Lydiksen
Dorte M. Vistesen

Tidligere socialminister er ny formand for ADHD-foreningen

Den tidligere socialminister Manu Sareen er søndag valgt til ny formand for ADHD-foreningen.

Tidligere socialminister Manu Sareen, der selv fik stillet en ADHD-diagnose som 50-årig, er valgt som ny formand for ADHD-foreningen, der har 6.200 medlemmer.
Tidligere socialminister Manu Sareen, der selv fik stillet en ADHD-diagnose som 50-årig, er valgt som ny formand for ADHD-foreningen, der har 6.200 medlemmer. Foto: Lars Helsinghof / Altinget
Rasmus Nielsen

Forhenværende socialminister og medlem af Folketinget for Radikale Manu Sareen er søndag på et landsmøde valgt som ny formand for ADHD-foreningen for en to-årig periode. Manu Sareen, der selv har ADHD, afløser Dorte M. Vistesen. 

ADHD-foreningen arbejder for at skabe bedre vilkår for børn, unge og voksne med diagnosen. Foreningen er 40 år gammel og har 6.200 medlemmer, 200 aktive frivillige og et sekretariat på 17 medarbejdere. 

Blå bog
  • Manu Sareen er uddannet socialpædagog, konfliktmægler og coach.
  • Han var minister fra 2011-15 for blandt andet sociale forhold, børn og ligestilling.
  • Han er desuden forfatter og står bag 27 udgivelser, blandt andet bogserien om Iqbal Farooq og udgav sidste år interviewbog om voksne med ADHD. Denne følges op her i 2022 med interviewbog om børn med ADHD.
  • Manu Sareen fik selv ADHD-diagnosen som 50-årig, og har siddet i ADHD-foreningens bestyrelse de seneste to år.

Kilde: Altinget.dk/ADHD-foreningen

Om sit valg siger Manu Sareen:

"Jeg er super stolt. Mit liv har i den grad forandret sig, efter jeg fik min ADHD-diagnose for fem år siden. Det er slående, hvor lidt hjælp der findes til mennesker med ADHD/ADD, og hvor tabuiseret psykisk sygdom er i vores samfund."

"Det er noget, jeg gerne vil være med til at ændre igennem mit nye hverv som formand. Der er ingen tvivl om, at arbejdet med ADHD/ADD er blevet et kald for mig, og jeg glæder mig til at komme i gang." 

En stærk fornemmelse

Patientforeningens direktør Camilla Louise Lydiksen supplerer:

"Det er en stærk fornemmelse i dag, hvor ADHD-foreningen fylder 40 år, at sætte retningen for foreningen på en ny måde. Jeg er ikke i tvivl om, at Manu Sareen er den rigtige til at stå i spidsen for vores forening, og at han kan bidrage på en innovativ måde til ADHD-foreningens virke generelt. Det har vi brug for."

ADHD står for Attention Deficit Hyperactivity Disorder. Det er en neuropsykiatrisk lidelse, der giver børn, unge og voksne problemer med opmærksomhed, hyperaktivitet og impulsivitet.

ADHD påvirker i varierende grad hjernens evne til at regulere opmærksomheden, aktivitetsniveauet – der kan være for højt eller for lavt – samt kontrollen over ens impulser.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Manu Sareen

Forfatter, formand for ADHD-foreningen, fhv. minister & MF (R)
socialpædagog (1997), konfliktmægler (2003)

Camilla Louise Lydiksen

Direktør, ADHD-foreningen

Dorte M. Vistesen

Tidl. formand, ADHD-foreningen
lærer