Analyse af 
Peter Ingemann Nielsen

Afgørelsens time nærmer sig: Regeringen står over for svære beslutninger om organdonation, abort og dødshjælp

Drøftelser bliver til deciderede forhandlinger, når flere af de store etiske dagsordener finder vej til det politiske maskinrum i 2024. Få et overblik over, hvad status er på den politiske proces for abort, dødshjælp og organdonation.

Mette Frederiksen (S) åbnede debatten om aktiv dødshjælp på Folkemødet i sommer. Ved samme lejlighed holdt Lars Løkke Rasmussen (M) en tale om organdonation. Sophie Løhde (V) bliver politikeren, der skal forme budskaberne til politik.
Mette Frederiksen (S) åbnede debatten om aktiv dødshjælp på Folkemødet i sommer. Ved samme lejlighed holdt Lars Løkke Rasmussen (M) en tale om organdonation. Sophie Løhde (V) bliver politikeren, der skal forme budskaberne til politik.Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Peter Ingemann Nielsen

Debatterne har været der længe. Argumenterne for og imod er velkendte. Og det hele virkede efterhånden lidt forudsigeligt.

Men 2023 blev et skelsættende år for de tre mest diskuterede sundhedsetiske temaer: Organdonation, abort og dødshjælp.

I 2023 begyndte Folketinget for alvor at diskutere organdonation. I 2023 anbefalede Etisk Råd at hæve abortgrænsen. Og i 2023 åbnede statsministeren en bred debat om aktiv dødshjælp.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00