Aktørerne ser tilbage på folketingsåret

OVERBLIK: Altinget har bedt en stribe aktører på sundhedsområdet om at fremhæve både gode og dårlige lovforslag og initiativer fra regeringens første folketingsår.
Ole Nikolaj Møbjerg ToftLobna Taiybi
Foto:
Foto:
Foto:
Foto: Lif
Foto: Altinget.dk
Foto:
Foto:
Foto: Henrik/Altinget.dk

<img align="left" src="@nyimg=11423@" />Mads Koch Hansen, formand for Lægeforeningen:
Lægeforeningen er meget tilfreds med, at Folketinget har afskaffet brugerbetaling på fertilitetsbehandling, sterilisering og tolkebistand hos læger. Der var tale om hovsa-brugerbetaling med social slagside. Vi er også glade for, at skattefradraget for private sundhedsforsikringer er væk.

Stramningen af rygeloven var til gengæld for slap. Lægeforeningen havde forventet, at eksempelvis børn i dagplejen ville være blevet beskyttet mod røg.

Lægeforeningen ser nu frem til indførelse af den ny udrednings- og behandlingsgaranti, som sundhedsministeren har stillet i udsigt. Vi har også et stort fokus på, at arbejdet med nationale kliniske retningslinjer organiseres rigtigt og med tilstrækkelig lægelig tyngde, så det kommer godt fra start. Forhåbentlig resulterer arbejdet i sundhedsministerens akutudvalg i, at alle regioner får et ensartet præhospitalt beredskab med lægeambulancer.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00