Bent Hansen får kritik for sygehusplaner

FORSINKET: Byggeriet af supersygehuset i Region Midtjylland skulle være begyndt allerede sidste år, men er forsinket pga. rod i regionens økonomi.
Region Midtjylland skulle have påbegyndt byggeriet af supersygehuset i Aarhus allerede i midten af sidste år. Men på trods af Sundhedsministeriets instrukser har regionen og regionsformand Bent Hansen (S) i flere år planlagt opførelsen af et supersygehus til 9 mia. kr, selvom der kun er 6,35 mia. til rådighed. Det har indtil videre kostet omkring 25 mio. og udsat påbegyndelsen af byggeriet, skiver Politiken.

Sundhedsministeriet vil ikke udbetale nogen af de 60 pct. af udgifterne, som staten ifølge aftalen skal betale, fordi ministeriet ikke mener, at Bent Hansen har styr på budgettet. Alligevel har Bent Hansen allerede brugt 650 mio. kr. på blandt andet ansættelser og tilpasninger på andre hospitaler i den tro, at staten senere vil betale de 400 ud af de 650 mio. kr.

Bent Hansen forsvarer dette med, at tidsplanen for byggeriet var blevet yderligere forsinket, hvis han havde sat alting i stå.

Tidligere finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) kritiserer Bent Hansen for manglende ansvarlighed:

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00