Bent Hansen: Lad regionerne styre sundhedsvæsenet

GENERALFORSAMLING: I sin sidste tale som formand for Danske Regioner opfordrede Bent Hansen igen regeringen til at lade regionerne blive hovedkoordinatoren mellem sygehuse, kommuner og praktiserende læger.

Regeringen må til lommerne og sikre en større vækst i bevillingerne til sundhedsvæsenet, fastslog Bent Hansen (S) i sin sidste tale som formand for Danske Regioner.
Regeringen må til lommerne og sikre en større vækst i bevillingerne til sundhedsvæsenet, fastslog Bent Hansen (S) i sin sidste tale som formand for Danske Regioner.Foto: Henning Bagger/ Ritzau Scanpix
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Danske patienter har de seneste årtier oplevet et sundhedsvæsen, som leverer bedre og bedre behandling. Mange penge og sygehussammenlægninger og modige politiske beslutninger sikrede det.

Det var en af hovedpointerne, da Bent Hansen (S) torsdag til Danske Regioners generalforsamling holdt sin sidste tale som formand for Danske Regioner.

Her indledte han talen med at se tilbage på, hvor mange forbedringer og forandringer der er sket i sundhedsvæsnet siden Bent Hansens entré i amtspolitik for 37 år siden. Omkring 100 sygehuse er nedlagt, og behandlingen er samlet på højt specialiserede hospitaler, hvor Bent Hansen blandt andet påpeger, at kræftpatienterne i dag lever meget længere.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00