Blå blok vil dæmpe frygt for brugerbetaling

ANALYSE: I en fælles udmelding fra blå blok udstikkes hovedlinjerne for, hvad en borgerlig regering vil på sundhedsområdet – og ikke vil. Mulig reform af brugerbetaling udsættes mindst en valg. Løfterne lægger op til klassisk dansk borgerlig sundhedspolitik med fokus på garantier og kræftbehandling.

Foto: Colourbox.com
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Bedre kræftbehandling, flere og kortere behandlingsgarantier ved hjælp af privathospitaler. Og klare løfter omkring brugerbetaling: Ingen øget brugerbetaling ved en borgerlig valgsejr. Kun en granskning – og kun måske.

Sådan lyder hovedbudskaberne fra blå bloks fire partiformænd, Lars Løkke Rasmussen (V), Kristian Thulesen Dahl (DF), Søren Pape (K), Anders Samuelsen (LA) i en kronik 20/4 i Berlingske (Læs den her). Med kronikken angiver formændene i seks punkter, hvad der er fællesmængden på sundhedsområdet for en mulig borgerlig regering efter valget.  

Med kronikken viser de også, hvad de blå partier gerne vil have valget til at dreje sig om: Hvilken blok der kan levere bedst på kortere ventetider og kræftbehandling. Men de valgte temaer i kronikken indikerer også, hvad de fire partiformænd ikke vil have valget til at dreje sig om: Brugerbetaling på lægebesøg.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00