Bred politisk skepsis over for Løhdes pisk

PRES: Sundhedsministeren vil tredoble regningen til kommuner, der ikke hjemtager færdigbehandlede patienter hurtigt nok. Ordførere fra både rød og blå blok er skeptiske, men afviser ikke at stemme for.  

Foto: colourbox
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Skal kommunerne presses økonomisk, hvis de er for langsomme til at hjemtage færdigbehandlede patienter? ”Ja”, mener sundhedsminister Sophie Løhde (V), der varsler et lovforslag på området efter sommerferien.

Bredt politisk er der enighed om, at problemet skal håndteres. Men sundhedsordførere fra både rød og blå blok er særdeles usikre på, om Sophie Løhdes forslag om at tredoble kommunernes betaling for at have færdigbehandlede patienter liggende på sygehusene, er det rette.

Dansk Folkepartis sundhedsordfører, Liselott Blixt, understreger, at partiet er positivt overfor ideen om at gøre det dyrere for kommunerne at have færdigbehandlede patienter liggende på syghusene. Men hvis partiet skal støtte forslaget, skal det sikres, at patienterne vitterligt er færdigbehandlede. Eller i hvert fald stabile nok til blive udskrevet, fastslår Liselott Blixt.  

0:000:00