Brostrøm vil sætte ind mod kedelig rekord, men politikerne tøver

ALKOHOL: Danske børn og unges høje alkoholforbrug skal på dagsordenen, mener Sundhedsstyrelsen og en række aktører. På Christiansborg har de fleste partier endnu ikke formuleret en politik på området, viser en rundspørge. 

Samaritter til stede under en fest for nye gymnasieelever i Dyrehaven i København. Danske børn og unge drikker markant mere end børn og unge i andre lande. 
Samaritter til stede under en fest for nye gymnasieelever i Dyrehaven i København. Danske børn og unge drikker markant mere end børn og unge i andre lande. Foto: Linda Kastrup/Ritzau Scanpix
Signe Løntoft

Sundhedsstyrelsens direktør, Søren Brostrøm, vil have et opgør med en usund alkoholkultur blandt børn og unge. Det stod han for nylig frem og fortalte i et interview i Altinget.

Udmeldingen kom i kølvandet på WHO’s skolebørnsundersøgelse fra maj måned. Her kunne man læse, at danske 15-årige også ifølge denne undersøgelse langt drikker mere end deres jævnaldrende i andre lande.

Emnet står imidlertid ikke højt på dagsordenen på Christiansborg. En rundringning til Folketingets sundhedsordførere viser, at samtlige partier afviser eller tøver med at benytte de mest veldokumenterede værktøjer til at lægge en dæmper på unges alkoholforbrug.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00