Dårlige ministersvar skaber vrede

Enhedslisten og Det Radikale Venstre kræver, at statsministeren indskærper overfor ministerne, at deres svar til andre folketingsmedlemmer bliver bedre. Sker dette ikke vil statsministeren blive indkaldt til samråd.
Kristian Lund Pedersen

Viser det sig, at der er hold i klagerne, så skal jeg gerne gå til statsministeren og sige, han skal slå et par klap med pisken. Der skal ikke herske tvivl om, at ministere skal give folketingsmedlemmerne en god behandling, og derfor skal der også være kvalitet i de svar, de giver.

Christian Mejdahl (V)
Formand for Folketingets Præsidium
Uroen omkring ministernes §20- og udvalgssvar bringes op i Folketinget, nærmere betegnet Udvalget for Forretningsorden og Præsidiet. Her vil Enhedslisten og De Radikale kræve, at Folketingets formand Christian Mejdahl (V) tager kontakt til statsministeren, som de ønsker indskærper over for ministrene, at svarene skal være bedre:

"De besvarelser, vi får, kan reelt ikke bruges til særligt meget, for ofte svarer ministrene slet ikke på, hvad vi spørger om. Det er lidt dobbeltmoralsk, at ministrene klager over, at de får for mange spørgsmål, for gav de nogle præcise og ordentlige svar, kunne de undgå, at vi bliver nødt til at stille de samme spørgsmål igen og igen," siger Line Barfod (EL) til Altinget.

Enhedslistens gruppeformand og medlem af Udvalget for Forretningsorden har sendt en skriftlig anmodning til Christian Mejdahl, hvor hun ønsker et møde vedrørende ministrenes "ikke-svar" på §20-spørgsmål. I dette brev er der fem eksempler fra fem forskellige ministerier, som Line Barfod ønsker, udvalget skal tage op:

"Vi kunne sagtens finde flere eksempler, men dette er vel nok i denne omgang. Men der skal gøres noget, for det undergraver vores arbejde, at vi ikke får nogle ordentlige svar. Dårlige besvarelser skyldes, at ministerne forsøger at undgå en sag, og det skal de ikke slippe afsted med," siger Line Barfod.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00