Dagens podcast: Hvad går sundhedsreformen ud på?

AJOUR: Kampen om fortællingen om regeringens sundhedsreform kan enten gøre Lars Løkke Rasmussen til en af danmarkshistoriens største sundhedspolitiske arkitekter. Eller som i 2011 føre til en iturevet, glemt aftale.

Abonner via iTunes her | Find os i Spotify her | RSS-feed her

Så kom den. Endelig.

Onsdag præsenterede Lars Løkke Rasmussen den længe ventede, heftigt omstridte og store sundhedsreform. 21 nye sundhedsfællesskaber, regionsrådene nedlægges, kommunerne og Christiansborg får mere direkte magt og ansvar.

Selv siger Løkke Rasmussen, at reformen skal løse et fremtidigt problem med langt flere ældre, der vil belaste sundhedsvæsenet mere og mere, og modvirke den centralisering af sundhedsvæsenet, hans egen reform fra nullerne har skabt.

Men løser reformen de fremtidige problemer, er den en spareøvelse, og fører den til mere centralisering eller mere nærhed?

Altinget: Ajour har politisk redaktør på Mandag Morgen, Torben Andersen, og Altingets egen sundhedsanalytiker, Ole Toft, i studiet. Lyt med her.

Abonner via iTunes her | Find os i Spotify her | RSS-feed her

Forrige artikel Dagens podcast: Hvorfor har vi overhovedet brug for en sundhedsreform? Dagens podcast: Hvorfor har vi overhovedet brug for en sundhedsreform? Næste artikel Løkke i stort interview: Hellere et godt sundhedsforlig end et bredt forlig Løkke i stort interview: Hellere et godt sundhedsforlig end et bredt forlig
Slutspurt: Regioner rejser nyt milliardkrav i økonomiforhandlingerne

Slutspurt: Regioner rejser nyt milliardkrav i økonomiforhandlingerne

ØKONOMI: Et stort efterslæb af vedligeholdelse og medicioteknisk udstyr får nu Danske Regioner til at kræve 5 milliarder kroner til anlæg i 2021. Dermed lægger regionerne sig i slipstrømmen på kommunerne, der vil forlænge suspenderingen af anlægsloftet.