Om  
Faisal Mohammed Amin

Dansk migræneforsker får hæderspris

Overlæge Faisal Mohammad Amin er blevet tildelt en hæderspris fra Det Internationale Hovedpineselskab for sin forskning.

Mette Grube Condrup

Faisal Mohammed Amin er en af verdens mest anerkendte forskere inde for migræne. Og søndag 30. oktober blev det understreget, da Det Internationale Hovedpineselskab belønnede ham med hædersprisen IHS Headache Science Award 2022 for sit arbejde.

Faisal Mohammad Amin er udover at være uddannelsesansvarlig overlæge på Afdeling for Hjerne- og Nervesygdomme ved Rigshospitalet også forskningsleder ved Dansk Hovedpinecenter. Her forsker han i at forstå de underliggende mekanismer, der forårsager migræne og posttraumatisk hovedpine ved hjælp af avancerede MR-scanninger. Det er blandt andet Faisal Mohammad Amins forskning, der har vist, at der sker ændringer i hjernen og dens blodkar under migræneanfald.

Faisal Mohammad Amin har derudover etableret Danmarks største database for avanceret behandling af kronisk migræne med CGRP-antistoffer. Hans forskning tæller foreløbigt over 100 videnskabelige artikler.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00