De Radikale vinder valgkampens start

VKR-flertallet yderligere styrket siden fredag takket være R-fremgang. Socialdemokraterne taber yderligere ét mandat. KD siver under spærregrænsen. Altinget.dks valgforsker Søren Risbjerg kommenterer snit af nyeste meningsmålinger.

En forsigtig vurdering af valgkampens start er således, at den især har gavnet De Radikale, som ellers har levet noget i skyggen af ”giganternes kamp”.

Søren Risbjerg Thomsen
Professor, Altinget.dks valgekspert
Af Søren Risbjerg Thomsen,
Professor, Altinget.dks valgekspert

Det kan efterhånden være svært at få overblik over de mange meningsmålinger, der bringes i løbet af valgkampen, blandt andet fordi selv målinger, som bringes på samme dag, kan dække over vidt forskellige indsamlingsperioder.

For eksempel er Megafons måling for TV 2 fra den 24/1 indsamlet i dagene 21-24/1, mens Vilstrups måling for Politiken er indsamlet i perioden 16-23/1, og dermed medtager interviews, der blev gennemført helt tilbage til to dage før valget blev udskrevet tirsdag den 18. januar.

For ikke at fejlfortolke gennemsnittet af meningsmålingerne i lyset af de politiske begivenheder er der i den følgende tabel anført den gennemsnitlig indsamlingsdato (gns.) for alle de målinger, der indgår i gennemsnittet af meningsmålinger. Det gælder således for de seneste målinger frem til den 24/1, at den gennemsnitlige indsamlingsdato var den 19/1, altså kun en enkelt dag inde i valgkampen.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00