DF-ordfører om sundhedsforhandlinger: Vi vil ikke bare sætte flueben ved regeringens udspil

INTERVIEW: Dansk Folkeparti savner et tydeligere fokus på psykiatrien i regeringens sundhedsreform. Det siger sundhedsordfører Liselott Blixt i et interview med Altinget om de forhandlinger, der onsdag indledes i Finansministeriet.

Dansk Folkeparti har ingen intentioner om at gå ind til de kommende sundhedsforhandlinger uden at sætte et aftryk, lyder det fra Liselott Blixt (DF)
Dansk Folkeparti har ingen intentioner om at gå ind til de kommende sundhedsforhandlinger uden at sætte et aftryk, lyder det fra Liselott Blixt (DF)Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Niels Frederik Rickers

Vi indgår ikke noget forlig, før vi er sikre på, at det er en reform, som vi vil lægge stemmer til.

Liselott Blixt
Sundhedsordfører, Dansk Folkeparti

I denne uge indledes forhandlingerne om regeringens udspil til en sundhedsreform. For Dansk Folkepartis vedkommende bliver det Kristian Thulesen Dahl (DF), René Christensen (DF) og sundhedsordfører Liselott Blixt (DF), der møder op til sættemøderne i Finansministeriet.

Ikke lang tid efter regeringen i januar præsenterede sit udspil, var Dansk Folkeparti ude at rose flere af takterne i reformen – heriblandt lukningen af regionerne, som længe har været et stort ønske for DF. Liselott Blixt karakteriserede i en kommentar til Altinget udspillet som "meget positivt".

Men nu, hvor forhandlingerne nærmer sig, synes det nærliggende at spørge Dansk Folkeparti: Hvilke krav har de med til forhandlingsbordet? Og er det muligt at nå en god aftale inden valget?

0:000:00