Digital innovation er genvej til FN's verdensmål

DEBAT: Den digitale innovation bliver en vigtig drivkraft for at transformere virksomheder og samfund til en mere bæredygtig udvikling, skriver Louise Koch, Corporate Sustainability Lead, Dell.

Af Louise Koch
Corporate Sustainability Lead i Europa, Mellemøsten og Afrika, Dell

Verden er ved et tipping point. På den ene side står vi overfor globale udfordringer, som vi aldrig har set før. På den anden side er vi midt i en digital transformation, som vil forandre den måde, vi lever, arbejder og indretter vores samfund på.

I 2030 vil størstedelen af verdens befolkning være connected via mobil og bredbånd – og det samme vil myriader af ting. Kort sagt, så vil alt og alle være connected.

Den digitale innovation bliver en vigtig drivkraft for at transformere virksomheder og samfund til en mere bæredygtig udvikling. Den åbner helt nye veje for langt mere intelligent ressourceforbrug og for bedre livsmuligheder for langt flere mennesker.

People, Planet, Prosperity – nu med IT
Teknologi bliver først rigtig interessant, når det kan gøre en forskel i verden.

Det er drivkraften bag Dell's formål om at skabe teknologi, der udfolder menneskers potentiale over hele verden.

Vores løsninger dækker hele spektret i den digitale transformation – fra hardware som laptops og servere til cloudbaserede IT-systemer og intelligente datacentre med big data og internet-of-things.

Så hvad har al denne tech-talk med bæredygtighed at gøre? Lad os tage de tre dimensioner på bæredygtig udvikling – people, planet og prosperity – og tilsætte IT.

 • People: Digitale løsninger forbedrer livskvalitet og livsmuligheder for mennesker over hele verden.
  Mobile og cloudbaserede løsninger forbinder mennesker på tværs af tid og sted – til familie og venner, til viden og uddannelse, til borgerservices, til finansielle services og til bedre sundhedsydelser. Det forbedrer livskvalitet og åbner livsmuligheder i alle verdenshjørner.
  Adgang til kvalitetsuddannelse er et af de centrale bæredygtighedsmål. Digitale kompetencer åbner døre til fremtidens arbejdsmarked og er ikke kun for de priviligerede.
  I Dell driver vi et globalt Youth Learning program, hvor vi indtil videre har nået 1,7 millioner unge mennesker med digital uddannelse.
  Den hastigt voksende udvikling inden for online uddannelser åbner adgang til undervisning og livsmuligheder for flere mennesker til en langt lavere pris og uafhængigt af geografi.

 • Planet: Digitale løsninger gør det muligt at beskytte og bruge naturressourcer langt mere intelligent
  For at understøtte gode levevilkår for 8 milliarder mennesker på planeten i 2030 er vi nødt til at blive meget mere intelligente i den måde, vi anvender ressourcer på.
  Vi skal blive ved med at drive energi-effektivitet i udvikling af ny teknologi. Og vi skal bruge digitale løsninger til at udrette mere med mindre, så vi kan dekoble vækst fra ressourceforbrug. Cirkulær økonomi er en vigtig tendens her, men det er kun en del af billedet. Med internet of things og big data kan vi skabe langt mere intelligente og dynamiske systemer, der vil drive ressourceeffektivitet inden for produktion og forbrug, transport og logistik, energi og vandforbrug og meget mere.

 • Prosperity: Digitale løsninger er katalysator for innovation, iværksætteri og vækst
  Den digitale økonomi har overhalet den fysiske på markedsstørrelse, og vi har kun lige set begyndelsen af, hvordan den kommer til at connecte verden i et globalt forretningslandskab og arbejdsmarked, som skaber nye konkurrencer og åbner nye muligheder.
  Opgaver kan outsources til den dygtigste konsulent eller medarbejder, uanset om vedkommende sidder i Kina, Kenya eller New York. Timepris, kompetencer og bredbåndsforbindelse vil være de afgørende parametre her. Det er en ren legeplads for entreprenører, som skaber nye innovative forretningsmodeller.
  Michael Dell er som FN-ambassadør for Entrepreneurship og Verdensmål 8 med til at skabe opmærksomhed omkring vigtigheden af, at vi får flere iværksættere i verden. Det er dem, der skal skabe de 600 mio jobs, som vi har brug for på verdensplan til at skabe inklusiv vækst.  

På rejse mod den digitale og bæredygtige fremtid
Dette er blot begyndelsen. I 2030 vil vi have tusinde gange mere computing power, end vi har i dag – og vi vil se digitale innovationer, som vi slet ikke kan forestille os i dag.

Vi glæder os til at være med til at udfolde det potentiale og gøre den digitale transformation til en rejse, der skaber bæredygtig udvikling for mennesker og miljø verden over. 

Forrige artikel Tandplejerformand: Sats på bedre tandsundhed for alle Tandplejerformand: Sats på bedre tandsundhed for alle Næste artikel Direktør: Fremtidens patientskader i mørketal Direktør: Fremtidens patientskader i mørketal