Direktør for Lægemiddelstyrelsen udpeget

NAVNE: Læge Thomas Senderovitz er ny direktør for Lægemiddelstyrelsen.

Foto: Jesper Ludvigsen/Sundhedsministeriet
Lasse Lange

Det bliver den 50-årige læge Thomas Senderovitz, der fra 1. april sætter sig i direktørstolen for den genopståede Lægemiddelstyrelse.

Det meddeler Sundheds- og Ældreministeriet i en pressemeddelelse.

"Jeg er glad for, at vi nu har ansat Thomas Senderovitz som direktør for Lægemiddelstyrelsen. Han er en stærk faglig kapacitet og vil med sin handlekraft og indsigt kunne skabe en ny Lægemiddelstyrelse, der kan understøtte den danske lægemiddel- og medicoindustris arbejde bedst muligt og samtidig holde et vågent øje med virksomhederne," udtaler sundheds- og ældreminister Sophie Løhde, der står bag udnævnelsen.

Dokumentation

BLÅ BOG: Thomas Senderovitz
Thomas Senderovitz er 50 år og uddannet læge fra Københavns Universitet i 1992.

Han har i over 15 år arbejdet intensivt med lægemidler og har bestredet flere lederstillinger i internationale biofarmaceutiske selskaber (Ferring Pharmaceuticals, UCB Pharma, Grünenthal GmbH). Senest har han været en del af direktionen i den globale CRO (Contract Research Organisation) PAREXEL, der bl.a. udfører klinisk forskning for farmaceutiske og bioteknologiske virksomheder.

Tidligere har Thomas Senderovitz været ansat ved Klinisk Farmakologisk Enhed, Bispebjerg Hospital, og været medicinsk sekretær i den tidligere Lægemiddelstyrelse.

Privat er han far til to børn på 14 og 24 år og gift med Mette Wibeck Olsen.


0:000:00