EL: Ingen vetoret til PLO

KONFLIKT: Regeringens støtteparti støtter Danske Regioners forslag om at give de praktiserende læger plads i de regionale praksisplanudvalg. Sundhedsministeren, V og PLO vil ikke melde ud endnu.
Regeringens forslag om at fjerne lægerne fra praksisplanudvalget er et af PLO's mest markante anker i forhold til regeringens indgreb.
Regeringens forslag om at fjerne lægerne fra praksisplanudvalget er et af PLO's mest markante anker i forhold til regeringens indgreb.Foto: colourbox
Ole Nikolaj Møbjerg Toft
Fakta

Praksisplanudvalget

I regeringens udkast til et indgreb foreslås det at oprette et praksisplanudvalg i hver region bestående af repræsentanter for kommuner og den pågældende region. De praktiserende læger er ikke med, men kan rådgive udvalget. Praksisplanudvalget bliver særdeles magtfuldt, da det kan indgå aftaler om samarbejdet mellem sygehuse, praktiserende læger og det kommunale sundheds- og plejevæsen. Udvalget erstatter samarbejdsudvalget, hvor de praktiserende læger er repræsenteret med en stemmevægt, der gør, at udvalget skal være enige for at kunne træffe beslutninger.

Nok skal de praktiserende læger have plads i de kommende fem regionale praksisplanudvalg. Men de skal ikke som i de nuværende have vetoret. Sådan lyder det fra Enhedslistens sundhedsordfører, Stine Brix.

I sidste uge slog Danske Regioners formand, Bent Hansen, til lyd for, at regeringen skulle ændre det kommende lovindgreb på praksisområdet. En ændring, der vil sikre, at de praktiserende læger alligevel får plads i de fem nye praksisplanudvalg, der erstatter de regionale samarbejdsudvalg.

Bent Hansen understregede dog, at de praktiserende læger ikke skal have vetoret i de kommende praksisplanudvalg.

Stine Brix: Der er en mellemvej
Enhedslistens sundhedsordfører, Stine Brix, er enig.

0:000:00