EL kræver gebyr-redegørelse fra Krag

BRUGERBETALING: Sundhedsminister Astrid Krag skal redegøre for omfanget af brugerbetaling på sygehusene, kræver Enhedslisten. Det afviser ministeren, der også får kritik fra DF.
Enhedslisten vil have sundhedsminister Astrid Krag (billedet) til at redegøre for regionernes praksis og principper for brugerbetaling på sygehusene.
Enhedslisten vil have sundhedsminister Astrid Krag (billedet) til at redegøre for regionernes praksis og principper for brugerbetaling på sygehusene.Foto: ft.dk
Lasse Lange

Man skal kunne gå på sygehuset uden at få en regning med hjem.

Liselott Blixt (DF)
Sundhedsordfører
320 kroner. Så meget tager Aarhus Universitetshospital for at klargøre og påklæde en afdød patient og lægge denne ned i en kiste. På Regionshospital Horsens er prisen 130 kroner. Til gengæld kræver Horsens-hospitalet 25 kroner fra vordende forældre, der vil have et billede med hjem efter en ultralydsscanning, hvilket er gratis i Aarhus.

Det viser en opgørelse fra Region Midtjylland, der blev beskrevet i Berlingske onsdag.

Oplysningerne får nu regeringens parlamentariske grundlag, Enhedslisten, til at kræve, at sundhedsminister Astrid Krag (SF) skal fremlægge en redegørelse for brugerbetalingen på sygehusene.

"Det er vigtigt, at man er sikker på, at der ikke er gebyrer på selve behandlingen. Derfor vil jeg følge udviklingen meget opmærksomt, og jeg vil bede sundhedsministeren om en redegørelse for, hvordan regler og praksis for gebyrer er i regionerne," siger Enhedslistens fungerende sundhedsordfører, Per Clausen, til Altinget.dk.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00