EL: Kovending fra S kommer for sent

FLERTAL: Enhedslisten og Alternativet ærgrer sig over, at Socialdemokratiet først nu skifter holdning og alligevel vil skrotte to procents-produktivitetskravet i 2018. Enhedslisten frygter nemlig, at det ikke kan lade sig gøre, fordi S har været for langsomme.

"S kommer lige præcis tre måneder for sent. Havde Mette været imod produktivitetskrav på sygehusene i slut maj, så havde vi det ikke," tweeter Stine Brix, sundhedsordfører for Enhedslisten. 
"S kommer lige præcis tre måneder for sent. Havde Mette været imod produktivitetskrav på sygehusene i slut maj, så havde vi det ikke," tweeter Stine Brix, sundhedsordfører for Enhedslisten. Foto: Rasmus Flindt Pedersen/Altinget

Den sløve proces betyder måske, at vi ikke kommer af med kravet.

Stine Brix
Sundhedsordfører, Enhedslisten

Socialdemokratiet har skiftet holdning til to procents-produktivitetskravet: Nu vil Socialdemokratiet alligevel ikke længere vente til, at der i 2019 eller senere er udviklet et alternativ til kravet. Det fortalte Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen, i går. 

Selvom der nu tegner sig et flertal uden om regeringen for at afskaffe kravet, kalder Enhedslisten kovendingen for en gratis omgang og ærgrer sig over, at Socialdemokratiet først ændrer holdning nu.

”Det er helt tosset! Socialdemokratiet kunne have været med til at skrotte kravet inden økonomiforhandlingerne i maj. Nu overlader de det til DF og regeringen,” siger Stine Brix, sundhedsordfører for Enhedslisten.

0:000:00