Enhedslisten træt af EU-undskyldning

Farlige hårprodukter, GMO-fødevarer og berigede fødevarer. Alt sammen noget vi bare bliver nødt til at acceptere pga. EU, mener regeringen ifølge Enhedslisten, der vil have sat en stopper for klynkeriet.
Claus Iversen

Befolkningen har en berettiget forventning om, at regeringen beskytter den mod farlige produkter og fødevarer i stedet for at sidde med hænderne i skødet og klynke.

Søren Søndergaard (EL)
EP-kandidat
Enhedslisten er ved at være træt af regeringens automatik-svar, når den bliver spurgt, hvad den har tænkt sig at gøre ved forskellige problemer: "Vi kan ikke gøre noget - der er fælles EU-regler."

Der er i øjeblikket en række sager, hvor Enhedslisten mener, at regeringen burde sætte dens egen befolkning højere end EU-bureaukratiets langsommelige behandling. Seneste skud på stammen er diskussionen om berigede fødevarer: "Befolkningen har en berettiget forventning om, at regeringen beskytter den mod farlige produkter og fødevarer i stedet for at sidde med hænderne i skødet og klynke," siger Søren Søndergaard (EL) som en kommentar til, at regeringen ikke vil gribe ind over for berigede fødevarer.

Og han peger på andre sager, hvor regeringen lægger ansvaret fra sig:

"I Miljøstyrelsen sidder man og venter på retningslinier fra EU, mens medierne er fyldt af historier om skader ved hårfarve- og hårfjernemidler. Og GMO'er må vi også finde os i, klynker Fødevareministeren, for når det er godkendt i EU, så kan det ikke forbydes i Danmark."

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00