Hvor mange er smittet, og hvor mange er vaccineret? Få overblik over coronavirussen

Følg med i, hvordan smitten med coronavirus stiger eller falder rundt om i landet, og hvor mange danskere der er vaccineret. Siden bliver løbende opdateret med de nyeste tal om nye smittede og indlagte med covid-19.

Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Mads Mose VikkelsøChris LehmannKatrine Falk LønstrupGustav Silberbrandt

Artiklen er opdateret 28.02.2022 kl. 14.25

Torsdag 27. februar 2020 blev den første dansker testet positiv for covid-19. Siden har smitten spredt sig i det danske og globale samfund. Den er faldet og steget. Løbende har myndighederne indført restriktioner i forsøget på at mindske smittespredningen. Restriktioner, der har været en balancegang mellem at holde smitten nede og økonomien oppe.  

På denne side kan du følge med i, hvordan smitten udvikler sig. Kortet giver et overblik over, hvor høj smitten er i de enkelte kommuner. Tallene bliver opdateret hver dag kl. 14 og hentes fra Statens Serum Institut. Desto rødere kommunen bliver, desto højere er smitten i den enkelte kommune.

Klik på play og se, hvor høj smitten er dag for dag. 

Artiklen fortsætter efter grafikken.

 
Du kan med musen trække tidslinjen til højre for at se den aktuelle situation. Tryk på play-knappen, hvis du vil se, hvordan udviklingen ændrer sig over tid. 

Kortet viser den gennemsnitlige tilvækst i smittede per dag per 100.000 borgere. Tallene er opgjort på ugebasis og divideret med syv for at få et øjebliksbillede af udviklingen, men samtidig udjævne tilfældige udsving. Tallet øverst fra 0-30 er beregnet ud fra smittestigningen. Jo højere tal, desto mere smitte er der i kommunen.

Siden covid-19 kom til Danmark, har der været flere forskellige teststrategier. Det skal man være opmærksom på, når man kigger på grafen over antallet af nye smittede.

Da antallet af test er steget drastisk siden marts, bliver der fundet flere positive test end tidligere. Det kan indikere, at smittetallet reelt set var højere i april, hvor man kun testede personer med tydelige symptomer.

Man skal derfor have antallet af testede i mente, når man kigger på kurven over, hvor mange der er smittet nu i forhold til antal smittede tidligere på året.

Artiklen fortsætter efter grafikken.

Det danske sundhedsvæsen med sundheds-og ældreminister Magnus Heunicke (S) i spidsen talte med store bogstaver i marts om, at de danske hospitaler havde en maksimumkapacitet i forhold til antallet af indlagte med covid-19. Da smitten var på sit højeste tilbage i marts, var der mere end 500 indlagte på de danske hospitaler. Det var stadig langt under den maksimale grænse.

 

Søndag 27. december 2020 klokken 09.00 blev de første danskere vaccineret med den første dosis vaccine i kampen for komme covid-19 til livs.

I Danmark vaccineres der med vaccinerne Moderna og Pfizer/BioNTech, mens vaccinen fra Johnson og Johnson, der kun kræver et stik, tidligere har været muligt at søge om vaccination af. Dem, der valgte at blive vaccineret med Johnson og Johnsen, er senere også blevet tilbudt et stik med Moderna og Pfizer/BioNTech for at blive bedre beskyttet. 

I nedenstående grafer kan du følge med i, hvor langt Danmark er med vaccinationerne. 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00