Se kortet: Sådan breder coronasmitten sig i Danmark

GRAFIK: Følg med i hvordan smitten med coronavirus stiger eller falder rundt om i landet, og hvor mange danskere der er vaccineret. Alle hverdage bliver siden opdateret med de nyeste tal om nye smittede og indlagte med covid-19.

Torsdag 27. februar 2020 blev den første dansker testet positiv for covid-19. Siden har smitten spredt sig i det danske og globale samfund. Den er faldet og steget. Løbende har myndighederne opsat restriktioner i forsøget på at mindske smittespredningen. Restriktioner, der har været en balancegang mellem at holde smitten nede og økonomien oppe.  

På denne side kan du følge med i, hvordan smitten udvikler sig. Kortet giver et overblik over, hvor høj smitten er i de enkelte kommuner. Tallene bliver opdateret hver dag kl. 14 og hentes fra Statens Serum Institut. Desto rødere kommunen bliver, desto højere er smitten i den enkelte kommune.

Klik på play og se, hvor høj smitten er dag for dag. 

Artiklen fortsætter efter grafikken.

Kortet viser den gennemsnitlige tilvækst i smittede per dag per 100.000 borgere. Tallene er opgjort på ugebasis og divideret med syv for at få et øjebliksbillede af udviklingen, men samtidig udjævne tilfældige udsving. Tallet øverst fra 0-30 er beregnet ud fra smittestigningen. Jo højere tal, desto mere smitte er der i kommunen.

Siden covid-19 kom til Danmark har der været flere forskellige teststrategier. Det skal man være opmærksom på, når man kigger på grafen over antallet af nye smittede.

Da antallet af test er steget drastisk siden marts, bliver der fundet flere positive test end tidligere. Det kan indikere, at smittetallet reelt set var højere i april, hvor man kun testede personer med tydelige symptomer.

Man skal derfor have antallet af testede i mente, når man kigger på kurven, over hvor mange der er smittet nu i forhold til antal smittede tidligere på året.

Artiklen fortsætter efter grafikken.

Det danske sundhedsvæsen med sundheds-og ældreminister Magnus Heunicke (S) i spidsen talte med store versaler i marts, om at de danske hospitaler havde en maksimum kapacitet i forhold til antallet af indlagte med covid-19. Da smitten var på sit højeste tilbage i marts, var der mere end 500 indlagte på de danske hospitaler. Det var stadig langt under den maksimale grænse.

 

Søndag den 27. december 2020 kl. 09.00 blev de første danskere vaccineret med den første dosis vaccine i kampen for komme COVID-19 til livs. For at vaccinationen får den ønskede effekt, kræver det, at man bliver vaccineret to gange. I nedenstående graf kan du følge med i, hvor danskere der vaccineres dag for dag. 

, ,

Forrige artikel Efter flere års nedtur: Patientforeninger tjente flere penge på landsindsamlinger i 2019 Efter flere års nedtur: Patientforeninger tjente flere penge på landsindsamlinger i 2019 Næste artikel Gense myndighedernes coronastatus: Gense myndighedernes coronastatus: "Vi kan både forklare og forsvare nye restriktioner"
Velfærdsoverblikket: Det sker i uge 3

Velfærdsoverblikket: Det sker i uge 3

OVERBLIK: Regeringens omdiskuterede epidemilov førstebehandles i Folketinget, KL inviterer til stor sundhedskonference, og så er to ministre kaldt i samråd. Her er overblikket over ugens vigtigste begivenheder på velfærdsområdet.