Flere dyr bliver brugt som forsøgskaniner

DYREFORSØG: Antallet af dyreforsøg er steget i 2011, viser en ny rapport fra Dyreforsøgstilsynet. Dyrenes Beskyttelse efterlyser en ekstra prioriteret indsats, hvis kurven skal knækkes.

Anne Justesen
Fakta
Dyreforsøgstilsynet ledes af Rådet for Dyreforsøg. Anvendelse af dyr til forsøg, der må formodes at være forbundet med smerte, lidelse, angst eller varigt men for dyrene, må kun ske med tilladelse fra Dyreforsøgstilsynet.

Dyreforsøgstilsynet udgiver hvert år en rapport om dyreforsøg i Danmark.

Kilde: fvm.dk

Der bliver udført flere og flere forsøg med dyr i Danmark. Det viser den årlige rapport fra Dyreforsøgstilsynet, som netop er blevet offentliggjort. Sidste år blev der brugt 282.840 dyr til dyreforsøg, hvilket er en stigning på lidt over 10.000 i forhold til 2010.

Sidste års stigning skyldes først og fremmest, at der blev anvendt langt flere fisk som forsøgsdyr end tidligere. I 2010 var antallet af fisk brugt i dyreforsøg 28.129. Det tal steg til hele 51.511 sidste år.

Men også antallet af grise brugt i forsøg er steget i forhold til 2010. I 2011 blev 8.694 grise anvendt som forsøgsdyr, hvilket er det højeste antal nogensinde. Samtidig er det en ret markant stigning i forhold til de forrige år. Helt nøjagtigt blev der anvendt 1911 flere grise til dyreforsøg i 2011 sammenlignet med året før.

Dokumentation

Kilde: Dyreforsøgstilsynerts årsrapport.


Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00