Fodterapeuter: Diabetikere bliver taberne

INTERVIEW: Sundhedsministeriet stavnsbinder landets fodterapeuter til en overenskomst med Sygesikringen, fodterapeuterne ikke vil kendes ved. Fodterapeuterne hellere undvære overenskomst end dårlige vilkår. Men værst bliver det for diabetikerne. Altinget spørger fodterapeuternes formand.
Lars Igum Rasmussen

I værste fald må vi så melde ud, at vi ikke kan behandle diabetikere - der er den største gruppe i overenskomsten med Sygesikringen. Men så taber diabetikerne. Og det er noget rod.

Jann Pristed
Formand for Landsforeningen af Statsautoriserede Fodterapeuter
I har taget det drastiske skridt at stævne Indenrigs- og Sundhedsministeriet oven på de sammenbrudte overenskomstforhandlinger. Hvorfor?
  • "Den bekendtgørelse, som ministeriet fremsatte efter bruddet i overenskomstforhandlingerne er efter vores opfattelse en ekspropriation af vores medlemmer. Vi er selvstændige erhvervsdrivende, der opretholder vores egne virksomheder, så skal ministeren ikke komme og diktere vores honorar, når vi har brudt overenskomsten. Så er vi ikke længere bundet," siger Jann Pristed, formand for Landsforeningen af Statsautoriserede Fodterapeuter, til Altinget.

    Nu da der ikke længere er en overenskomst, har I selv fastsat jeres honorar. Det har ført til en øget egenbetaling for landets patienter. Hvorfor skal de holdes som gidsler i en overenskomstkonflikt?

    Hvorfor er det ikke fair, at man fra ministerielt hold fastsætter prisen på ydelsen - når der er sammenbrud i forhandlingerne - indtil parterne finder hinanden?

    I har stævnet ministeriet. I samtlige af de punkter, I har anklaget ministeriet for, er der ifølge Kammeradvokaten ingen hold. Den begærer frifindelse af ministeriet. Der er ikke et punkt, hvor I får medhold. Hvordan stiller det jer i denne sag?

  • Altinget logoSundhed
    Vil du læse artiklen?
    Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
    Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
    0:000:00