Fodterapeuter: Køb vores klinikker Løkke

NOTE: Sagen mellem landets fodterapeuter og Sundhedsministeriet er ikke en almindelig arbejdsmarkedskonflikt, påpeger fodterapeuterne, der har slæbt ministeriet i retten. Bent Hansen (S) håber dog, at de kommer tilbage til forhandlingsbordet.
Lars Igum Rasmussen
Formand for Amternes Sundhedsudvalg, Bent Hansen (S), håber, at konflikten mellem landets fodterapeuter, Sygesikringen og Sundhedsministeriet - Altinget skrev om torsdag - løses hurtigt.

"Det er lidt ærgerligt, at vi ikke fik en enighed med fodterapeuterne, for vi syntes, at vi havde givet dem et tilbud, der lå over stigningen i alle andre grupper. Men det var åbenbart ikke tilstrækkeligt, så jeg håber snart, at de kommer tilbage til forhandlingsbordet," siger formand for Amtsrådsforeningens Sundhedsudvalg, Bent Hansen (S), til Altinget, men understreger, at der for øjeblikket ikke er nogen kontakt de to parter imellem.

Amter forhandler bl.a. honorar for Sygesikringen, og netop honorarernes størrelse og kompensation for ny IT i klinikkerne førte til overenskomstsammenbruddet i maj.

Opsigelsen af overenskomsten fik øjeblikkeligt sundhedsminister Lars Løkke Rasmussen (V) til at udsende en bekendtgørelse, der dikterer honoraret størrelse og truer med bødestraf, hvis dette ikke overholdes.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00