Forebyggelseskommission skal løse sundhedstilstand for socialt udsatte

NYHED: Statsministeren vil have Forebyggelseskommissionen til at se på sundhedstilstanden for socialt udsatte, der er langt dårligere end resten af befolkningens.
Løsningen til bedre sundhedstilstand for socialt udsatte går gennem forebyggelse, mener statsministeren.
Løsningen til bedre sundhedstilstand for socialt udsatte går gennem forebyggelse, mener statsministeren.Foto: colourbox.com
Kristine Bertelsen

Og det er et område, som vil have prioritet i de kommende år. Vi er klar over, at der er særligt udsatte grupper i det danske samfund, hvor sundhedstilstanden generelt er dårligere end for resten af befolkningen.

Anders Fogh Rasmussen (V)
Statsminister
Sundhedstilstanden hos de socialt udsatte halter i høj grad efter den øvrige del af befolkningen. Regeringen har nu bedt Forebyggelseskommissionen om at komme med et bud på at løse problemet.

"Problemet handler i høj grad om livsstil hos de udsatte grupper. De tager måske ikke i lige så høj grad som den øvrige del af befolkningen del i for eksempel fysisk aktivitet og er ikke i samme omfang vidende om sunde kostvaner osv. Det handler også om at tage fat i børnene på et tidligt tidspunkt og få dem lært sunde kostvaner og behovet for fysisk aktivitet. Regeringen har derfor bedt om, at forebyggelse overfor socialt udsatte bliver taget op i den Forebyggelseskommission, som regeringen har nedsat," siger statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) på sit ugentlige pressemøde på et spørgsmål fra Altinget.dk.

Fogh: Sundhedstilstand er et problem
Rådet for Socialt Udsatte udgav mandag en rapport om udsatte gruppers sundhedstilstand. Rapporten viser, at gruppen har en langt dårligere sundhed og livskvalitet i forhold til resten af befolkningen. (Se artikel via link.) Et forhold, statsministeren ser som et problem.

"Jeg synes, det er et problem og en betydelig udfordring, vi som politikere skal tage op. Det er også grunden til, at der er fokus på det ved den årlige fordeling ved satspuljemidler. Og det er et område, som vil have prioritet i de kommende år. Vi er klar over, at der er særligt udsatte grupper i det danske samfund, hvor sundhedstilstanden generelt er dårligere end for resten af befolkningen. Så det er en særlig udfordring," siger Anders Fogh Rasmussen.

0:000:00