"Forfriskende" og "liberal i hjertet": Nordjyllands nye regionsformand overraskede de fleste med hjælp fra snævert flertal

Mads Duedahl slog Ulla Astman med det snævrest tænkelige flertal i ryggen. Den 37-årige Venstremand har klare holdninger, men er trænet i kompromiser, siger kilder til Altinget.

Ifølge Mads Duedahl troede kun hans mor og hustru på, at han kunne vælte Ulla Astman. Nu sætter han sig i formandsstolen i Regionshuset i Nordjylland.
Ifølge Mads Duedahl troede kun hans mor og hustru på, at han kunne vælte Ulla Astman. Nu sætter han sig i formandsstolen i Regionshuset i Nordjylland.Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Signe Løntoft

Der blev bidt negle i Regionshuset i Nordjylland i timerne efter midnat natten til onsdag. Alle ventede på stemmerne fra Aalborg Kommune, som først var talt op omkring klokken halv tre.

Først herefter stod det klart, at Venstre bevarede partiets 11 mandater i regionsrådet. I kombination med Konservatives fremgang var vejen banet for et systemskifte, hvis V og K vel at mærke kunne holde Dansk Folkeparti i den blå lejr.

Det lykkedes, trods rygter om livlige diskussioner i forhandlingslokalet. Og da mediernes morgenvagter mødte ind et par timer senere, lå der til de flestes overraskelse en aftale på bordet, der sikrede 37-årige Mads Duedahl posten som formand i Region Nordjylland. 

0:000:00