Fornyet strid om brugerbetaling på tandpleje

BRUGERBETALING: Sundhedsminister Astrid Krag skal forklare sig i sag om brugerbetaling for tandpleje. Det kræver K og EL efter advarsler om, at en ny klinisk vejledning kan betyde mere brugerbetaling.
Lasse Lange

Det lyder meget mærkeligt, at man har lavet nye kliniske retningslinjer uden at finansieringen er på plads. Hvis Tandlægeforeningens vurdering holder, så ligner det et løftebrud.

Stine Brix (EL)
Sundhedsordfører
Hvad vil regeringen egentlig, når det kommer til brugerbetaling på sundhedsområdet?

Det skylder sundhedsminister Astrid Krag (SF) et klart svar på, mener Konservatives sundhedsordfører, Benedikte Kiær, efter Tandlægeforeningen har vurderet, at brugerbetalingen bliver nødt til at stige, hvis ikke der afsættes 300 til 800 millioner kroner ekstra til tilskud til tandbehandling.

"Sundhedsministeren må forklare, hvad hun mener om brugerbetaling i sundhedsvæsenet. Hun siger, at hun er imod det. Alligevel har vi nu flere gange set, at hun har skruet op for brugerbetalingen hos tandlægen," siger Konservatives sundhedsordfører, Benedikte Kiær.

Enhedslistens sundhedsordfører, Stine Brix, lægger vægt på, at alle tre regeringspartier før valget sagde, at de på forskellige måder ønskede at sænke brugerbetalingen på tandlægebesøg.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00