Fra fond til forsker: Stamcelleprojekt får 7,6 millioner fra norsk fond

FONDE: En overlæge ved SDU har modtaget 7,6 millioner kroner fra Olav Thon Stiftelsen til et stamcelleprojekt, der skal udvikle et middel mod knogleskørhed. Trygfonden støtter et idrætsprojekt til behandling af sklerose, og Gigtforeningen støtter forskning i overdødelighed blandt deprimerede gigtpatienter.

Moustapha Kassem, professor ved Syddansk Universitet og specialeansvarlig overlæge ved Endokrinologisk Afdeling M på Odense Universitetshospital, har modtaget 7,6 millioner kroner fra den norske Olav Thon Stiftelse. Det skriver Odense Universitetshospital på sin hjemmeside.

Med en ny metode vil Moustapha Kassems projekt forsøge at få stamceller til at vokse inde i kroppen. I traditionelle stamcelleprojekter sker denne proces, efter at stamceller er blevet høstet. Begge metoder vil dog blive taget i brug, således at projektet har to spor med hver sin metode.

Fælles for projekterne er målet: Forskerne har udset sig et bestemt molekyle i stamceller, som kan have en positiv effekt på knoglers heling og vækst. Igennem dette projekt håber forskerne bag at kunne udvikle et nyt lægemiddel mod knogleskørhed.

Login