Grønlandsk sundhedsvæsen i kritisk tilstand: "Rekrutteringsproblemerne i Danmark er i småtingsafdelingen"

Der er behov for handling nu, hvis det grønlandske sundhedsvæsen ikke skal ende i frit fald. Sådan lyder det i en ny betænkning, der kommer med 100 anbefalinger til at løfte det grønlandske sundhedssystem. 

I en ny rapport om det grønlandske sundhedsvæsen, kommer Sundhedskommissionen med 100 anbefalinger, der skal få "et meget presset" sundhedssystem på benene igen.
I en ny rapport om det grønlandske sundhedsvæsen, kommer Sundhedskommissionen med 100 anbefalinger, der skal få "et meget presset" sundhedssystem på benene igen.Foto: Søren Bidstrup/NF/Ritzau Scanpix
Marie Møller Munksgaard

Mens lange ventelister og personalemangel i det danske sundhedsvæsen er et brandvarmt emne på Christiansborg, blegner problemerne, når man retter blikket mod nord.

I Grønland er sundhedsvæsenet nemlig "meget presset på alle fronter".

Det fremgår af en ny betænkning fra Sundhedskommissionen, der gør status på det grønlandske sundhedsvæsen og kommer med 100 anbefalinger til, hvordan det kan forbedres.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024