Hegelund & Mose: Efterretningsfolk får civil hjælp

MANDAGSTRÆNEREN: Alliance på tværs af gamle skel: PET, Skolelederforeningen og Børns Vilkår er gået i umage samarbejde i forebyggelseskamp mod ekstremisme. Samme samarbejdsvilje kan ikke spores mellem Dansk Erhverv og Dansk Byggeri. Byggelobbyisterne må nu håbe, at DF redder håndværkerfradraget.

Jens Klarskov (Dansk Erhverv) ser positivt på regeringens ønske om at ændre bolig-job-ordningen.<br>
Jens Klarskov (Dansk Erhverv) ser positivt på regeringens ønske om at ændre bolig-job-ordningen.
Foto: Polfoto/Nicolai Tobias
Susanne HegelundPeter Mose

Argumenter serveres på et sølvfad til netop DF'erne, så DF i forhandlingsslutspillet kan få æren for at have reddet små håndværksmestre og samtidig opretholde partiets sociale profil over for ældre og dem med små indtægter.

Peter Mose

Så længe organisationerne ikke direkte generer hinanden, men sammen arbejder for at udvide den samlede kage til alle medlemmer, efterlades pistolerne ude i kirkens våbenhus.

Lige efter sommerferien kom der endelig fuldt forebyggelses-blus på et overraskende samarbejde mellem Politiets Efterretningstjeneste, PET, og en række interesseorganisationer med daglig kontakt til unge, der risikerer at ende som terrorister.

Finansieringen af det usædvanlige samarbejdsprojekt har trukket ud, men på 16-årsdagen i dag for terrorangrebet på tvillingetårnene i New York, kan Danmark endnu en gang notere et interessant eksempel på en utraditionel alliance på tværs af normale skillelinjer.

En af vinderformlerne i fremtidens indflydelsesarbejde er således at kunne finde nye legekammerater i den anden ende af skolegården. Det kræver, at man som her er opsøgende over for usædvanlige samarbejder i stedet for at arbejde solo og vanetungt. Opskriften bliver at lave kraftfulde koalitioner mellem industri, lønmodtagerorganisationer og græsrødder på kryds og tværs – gerne med statslige embedsmænd med omkring bordet.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00