Her er KL’s nye bestyrelse og udvalgsformænd

TOPMØDE: Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard er ny formand for KL, mens Venstres Martin Damm er næstformand. Mød de øvrige formænd og næstformænd i KL’s forskellige udvalg.    

Kommunernes Landsforening – KL – fik torsdag en ny bestyrelse på det årlige kommunalpolitiske topmøde i Aalborg.

Oven på kommunalvalget i november skiftede flertallet i KL’s 17 mand store bestyrelse, og formandsposten går dermed fra Venstre til Socialdemokratiet.

Det betyder, at Venstres Martin Damm nu giver formandsstafetten videre til Jacob Bundsgaard (S), der er borgmester i Aarhus.

De to bytter plads, sådan at Martin Damm nu fortsætter som næstformand.

"Det er en drøm, der går i opfyldelse, og noget jeg glæder mig rigtig meget til at komme i gang med," siger Jacob Bundsgaard.

Dermed bliver det et velkendt makkerpar, som de kommende år skal repræsentere kommunerne til et utal af forhandlinger ikke mindst i Finansministeriet.

Inderkredsen i KL’s bestyrelse – formandskabet – består udover KL’s formand og næstformand af Koldings borgmester Jørn Pedersen (V), Københavns overborgmester Frank Jensen (S) og Tonni Hansen (SF) fra Langeland.

Udvalgsformænd på plads
Med konstitueringen af den nye bestyrelse går KL’s bestyrelse samtidig fra seks til otte udvalg. Blandt andet er det tidligere social- og sundhedsudvalg nedlagt, mens der i stedet er oprettet et nyt sundheds- og ældreudvalg.

Det bliver DF’s ældrerådmand i Aarhus, Jette Skive, som bliver formand for det nye udvalg, mens Horsens borgmester Peter Hansen (S) er næstformand.

Formand for det nye kultur-, erhvervs- og planudvalg bliver Radikales borgmester i Rebild, Leon Sebbelin, mens Jesper Kiel fra Enhedslisten i Svendborg bliver næstformand.

Se formænd- og næstformænd for de øvrige udvalg her:

 • Arbejdsmarkeds- og borgerserviceudvalg
  Formand: Thomas Kastrup-Larsen (S)
  Næstformand: Carl Christian Ebbesen (DF)

 • Børne- og undervisningsudvalg
  Formand: Thomas Gyldal Petersen (S)
  Næstformand: Jens Ive (V)

 • Internationalt udvalg
  Formand: Erik Flyvholm (V)
  Næstformand: Kirstine Bille (SF)

 • Løn- og personaleudvalg
  Formand: Michael Ziegler (K)
  Næstformand: Steen Christiansen (S)

 • Miljø- og forsyningsudvalg
  Formand: Jacob Bjerregaard (S)
  Næstformand: Kenneth Muhs (V)

 • Socialudvalg
  Formand: Joy Mogensen (S)
  Næstformand: Peter Sørensen (S).

Forrige artikel Ugen i dansk politik: Skattefri mobil og retssag om DF-annonce Ugen i dansk politik: Skattefri mobil og retssag om DF-annonce Næste artikel Region har bogført lægers fritid som forskning i årevis Region har bogført lægers fritid som forskning i årevis