Heunicke vil give svækkede ældre lov at dø i fred 

GENOPLIVNING: Svækkede ældre skal kunne sige nej tak til genoplivning ved hjertestop via en digital løsning. Det foreslår sundhedsminister Magnus Heunicke efter kritik af ny vejledning. Lægeformand slår fast, at løsningen skal kunne fungere i den praktiske virkelighed.

Det skal være slut med benspænd for en værdig død, mener sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (S). Efter kritik af uklare regler omkring ældres selvbestemmelse er han derfor klar med et forslag, der skal sikre muligheden for at sige nej tak til genoplivning ved akut hjertestop.

”Det handler grundlæggende om retten til vores eget liv og også retten til at få en værdig død. At hjertet holder op med at slå er jo for mange af os den naturlige afslutning på livet,” siger Heunicke og tilføjer, at genoplivningsforsøg kan være voldsomme og medføre skader.

Han vil derfor søge opbakning til et forslag, der skal gøre det muligt at registrere sig i en database, hvis man ikke ønsker genoplivningsforsøg ved hjertestop. Valget vil gælde for – primært ældre – borgere, der bor på plejehjem eller har daglig kontakt med pleje- og sundhedspersonalet, for eksempel som modtagere af hjemmesygepleje.

Login