Hjerteforeningen uddeler 18,8 mio. til forskning

FORSKNINGSMIDLER: Hjerteforeningen har uddelt knap 20 mio. til 52 projekter. Desværre måtte foreningen afvise mange ansøgninger fra andre projekter.

Knapt 20 mio. kroner til forskning i bedre behandling og forebyggelse af hjertekarsygdomme. Så meget har Hjerteforeningen uddelt til 52 projekter, der bl.a. skal se på, hvordan giraffer klarer at leve med et blodtryk, som er dobbelt så højt som menneskers, og om den information kan komme 950.000 danskere med forhøjet blodtryk til gavn, hvor meget luftforurening i tæt bytrafik påvirker blodkarrene, og hvordan kvaliteten af hjerte-lunge-redning uden for hospital kan forbedres, så flere overlever hjertestop.

Der har været meget stor interesse for at søge midler fra Hjerteforeningens Biomedicinske Forskningsudvalg og det Forebyggende Forskningsudvalg til projekter inden for området, og Hjerteforeningen ærgrer sig over at måtte have afvist mange, efter deres mening, gode projekter:

”Vi har brug for at forske mere for at finde nye livreddende behandlingsmetoder og kortlægge årsager til hjertekarsygdom, så vi fortsat kan arbejde for at sikre den bedst mulige behandling af hjertekarsygdom herhjemme. Derfor er det vigtigt at samle flere penge ind, så vi kan støtte endnu flere projekter,” siger Peter Clemmensen i en pressemeddelelse.

Dokumentation

Hjerteforeningen uddeler årligt mellem 20 og 30 mio. kroner til forskning i bedre behandling og forebyggelse af hjertekarsygdomme.    


0:000:00