Høiby: Her er min dokumentation

DEBAT: Overlæge Niels Høiby tager til genmæle efter den kritik, redaktør af Bedre Medicin Johnny Boesen fremførte på Altinget torsdag. Boesen kritiserer medicin i stedet for at arbejde for bedre, skriver Niels Høiby.

Hvis redaktør Johnny Boesens hoved stadig ryster efter den chokerende læsning af mit svar, skal jeg oplyse ham om, at der findes medicin, som effektivt kan helbrede denne lidelse og at den oven i købet er tilskudsberettiget, da lidelsen anses for alvorlig.

Niels Høiby
Overlæge, professor, dr.med. på Rigshospitalet
Af Niels Høiby,
Professor, overlæge, dr.med., Rigshospitalet

En hovedrystende redaktør Johnny Boesen giver mig et ordentlig skud for boven i sit debatindlæg, som reaktion på mit indlæg om det rationerede danske lægemiddelforbrug og efterlyser dokumentation.

Det skal jeg med stor glæde give ham og de øvrige læsere, da jeg aldrig udtaler mig, uden at dokumentationen er i orden. Den er i øvrigt bragt i mine 4 debatbøger om det danske sundhedsvæsen: "Jeg har en plan – en sygehusgeneralplan, lige til at gå til!" (1997), "Det danske sundhedsvæsens storhed og fald" (1999), "Pengene eller livet" (2001) og "Råb op og sig stop! Lægers ytringsfrihed i krise" (2005).

Jeg må først indrømme, at jeg trods en meget bred kontaktflade, foredrags- og skribentvirksomhed aldrig er truffet på eller har hørt om en (hovedrystende eller ej) redaktør Johnny Boesen eller hans www.bedremedicin.dk publikation Bedre Medicin.

0:000:00