Højrefløjsleder har gjort miljøet til en ideologisk kampplads i Europa: "Jeg vil ikke give populisterne argumenter til at vinde stemmer"

Hvis midterpartierne tromler en klimadagsorden hen over vælgerne, så vinder populisterne på den yderste højrefløj, advarer lederen for EU-Parlamentets største gruppe, Manfred Weber. 

"Den grønne omstilling vil få massive sociale konsekvenser. Det er det, der skaber grobund for populisme," siger Manfred Weber, formand for EU-Parlamentets konservative gruppe (EPP), om sin frygt for vælgerflugt til den yderste højrefløj ved det forestående europaparlamentsvalg.
"Den grønne omstilling vil få massive sociale konsekvenser. Det er det, der skaber grobund for populisme," siger Manfred Weber, formand for EU-Parlamentets konservative gruppe (EPP), om sin frygt for vælgerflugt til den yderste højrefløj ved det forestående europaparlamentsvalg.Foto: Daniel Karmann/AP/Ritzau Scanpix
Julie Schønning

BRUXELLES: Da de europæiske vælgere sidste gang gik til stemmeurnerne i 2019, blev valget i mange lande – inklusiv i Danmark – udråbt til et klimavalg. 

Året efter skrev et bredt flertal hjemme i Folketinget under på en klimalov, der opsatte bindende mål for en 70-procents reduktion af drivhusgasser i 2030. 

Og i Bruxelles kunne den nye EU-Kommission med den konservative kommissionsformand Ursula von der Leyen ved rattet præsentere EU’s Green Deal – en buket af grønne lovforslag, der skal hjælpe EU med at opnå klimaneutralitet i 2050. 

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024