Holland er skræmmeeksemplet på aktiv dødshjælp, mener tænketank: "Loven skaber en glidebane"

Mens debatten om aktiv dødshjælp raserer i Danmark, advarer en borgerlig tænketank nu den danske regering imod at lade sig inspirere af Holland, hvor dødsfald forårsaget af aktiv dødshjælp stiger hastigt.

Søren Peter Hansen er direktør i Tænketanken Prospekt, der er en borgerlig, værdipolitisk tænketank. Prospekt er modstander af aktiv dødshjælp.
Søren Peter Hansen er direktør i Tænketanken Prospekt, der er en borgerlig, værdipolitisk tænketank. Prospekt er modstander af aktiv dødshjælp.Foto: Mikkel Berg Pedersen/Ritzau Scanpix
Peter Ingemann Nielsen

Egentlig har Søren Peter Hansen – direktør i Tænketanken Prospekt – altid været imponeret af Holland og har brugt landet med de mange vindmøller og tulipanmarker som en inspiration.

"Jeg har altid tænkt, at Holland har været et skridt foran Danmark. Når der sker noget i Holland, går der x antal år, før det kommer til Danmark," siger han.

Men når nu den danske statsminister appellerer til at indføre aktiv dødshjælp i Danmark, advarer tænketanksdirektøren kraftigt imod at lade sig inspirere af den hollandske lovgivning på området.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00