Invitation: Kom til sundhedspolitisk valgdebat hos Altinget

VALGDEBAT: Regioner, lægemangel og skrantende psykiatri er noget af det, der er på dagsordenen, når Altinget inviterer til sundhedsdebat. Kom forbi, og hør politikernes svar på sundhedsvæsenets udfordringer. 

Hvordan håndterer vi bedst det voksende pres på sundhedsudgifterne? Skal regionerne bestå eller erstattes af en ny struktur? Og hvordan løser vi problemerne i psykiatrien?

Altinget inviterer mandag morgen klokken 8.30 til kaffe og sundhedspolitisk paneldebat. I panelet sidder blandt andre sundhedsordfører Peder Hvelplund (EL), sundhedsordfører May-Britt Kattrup (LA) og tidligere sundhedsordfører Camilla Hersom (R). Venstre og Socialdemokratiet har endnu ikke bekræftet navnene på deres deltagere.

Debatten styres af Altingets sundhedspolitiske analytiker Ole Toft, som glæder sig til at gå politikerne på klingen:

"Jeg håber, vi bliver klogere på det røde alternativ til Løkkes sundhedsreform - og at vi finder ud af, om der er interne forskelle inden for blokkene," siger han.

Indspark fra organisationsformænd
Undervejs i debatten vil formand for Yngre Læger, Helga Schultz, og formand for Dansk Sygeplejeråd, Grete Christensen, komme med indspark til politikerne. 

"Jeg vil gerne diskutere lægedækning i udkantsområderne. For alle er enige om, at vi skal løse problemet, men vi vil gerne sikre os, at det bliver en god løsning for både patienter og læger," siger Helga Schultz. 

Grete Christensen har i særlig grad ét spørgsmål med til panelet:

“Jeg vil spørge politikerne, hvordan de forholder sig til, at de nuværende arbejdsvilkår og den lave løn presser sygeplejerskerne væk fra faget - samtidig med at vi har stor mangel på sygeplejersker," siger hun.

Debatten foregår mandag den 13. maj kl. 8.30-9.30 hos Altinget, Ny Kongensgade 10, København K.

Arrangementet er gratis og tilmelding er ikke nødvendig.

Forrige artikel Overblik: Hvordan sikrer vi den bedste rehabilitering? Overblik: Hvordan sikrer vi den bedste rehabilitering? Næste artikel Sådan tredobler Løkke sit velfærdsløfte uden at bruge flere penge Sådan tredobler Løkke sit velfærdsløfte uden at bruge flere penge
Peder Holk Nielsen stopper i Novozymes

Peder Holk Nielsen stopper i Novozymes

NAVNE: Topchef i Novozymes Peder Holk Nielsen har meddelt, at han fratræder sin stilling som administrerende direktør primo 2020. Det sker efter en række nedjusteringer inden for de seneste år.