Om  
Jakob Ellemann-Jensen
Troels Lund Poulsen
Stephanie Lose

Jakob Ellemann vender tilbage efter sommerferien: Vikaren Troels Lund skal lande forsvarsforlig

Venstres sygemeldte formand, vicestatsminister og forsvarsminister, Jakob Ellemann-Jensen, er i bedring og vender tilbage fra sin sygeorlov til august. Dermed misser han de kommende forsvarsforligsforhandlinger. 

Jakob Ellemann-Jensen er i bedring og vender tilbage fra sin sygeorlov 1. august. 
Jakob Ellemann-Jensen er i bedring og vender tilbage fra sin sygeorlov 1. august. Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Sebastian Vidkjær Stone

Fra 1. august er Jakob Ellemann-Jensen (V) tilbage på pinden som vicestatsminister, forsvarsminister og som formand for Venstre. 

Det oplyser han et i opslag på Facebook

"Jeg kan fortælle jer, at jeg er fast besluttet på at vende tilbage som formand for Venstre, forsvarsminister og vicestatsminister. Efter samråd med de læger og psykologer, jeg taler med, har jeg besluttet at komme tilbage 1. august, når den nye politiske sæson begynder," skriver han i sit opslag. 

Dermed lægger han låg på spekulationerne om, hvorvidt han ville vende tilbage i alle de tre roller, han forlod i forbindelse med sin sygemelding 6. februar. 

Troels Lund i spidsen for forsvarsforhandlinger

Selv bekræfter Ellemann, at han er i bedring, men han havde håbet, at han kunne vende tilbage fra sin sygeorlov tidligere end 1. august.

Anbefalinger fra sundhedsfaglige eksperter, som han løbende konsulterer, betyder dog, at hans fuldstændige tilbagevenden må lade vente på sig. I stedet forestår nu en gradvis optrapning for den sygemeldte formand. 

"I politik kan man ikke være med på nedsat tid - enten er jeg der, eller også er jeg der ikke. Så jeg skal vente, til jeg er klar," lyder det. 

Ellemanns tilbagevenden 1. august betyder, at han går glip af forhandlingerne om det kommende forsvarsforlig. I stedet bliver forhandlingerne varetaget af fungerende forsvarsminister, Troels Lund Poulsen (V). 

"Jeg synes ikke, at det er realistisk at træde ind i nogle højspændte forhandlinger, som vil have kørt et kort stykke tid, før jeg er klar til at vende tilbage."

"En god dag for Venstre" 

På Christiansborg torsdag formiddag tog Troels Lund Poulsen og næstformand Stephanie Lose (V) imod pressens spørgsmål ved et doorstep, hvor Troels Lund Poulsen startede med at kalde det for "en god dag for Venstre". 

Her bekræftede – nærmest garanterede Venstre-toppen – at Ellemann ville vende tilbage for fuld kraft 1. august. Og at han selv vender tilbage på posten som økonomiminister, mens Stephanie Lose rejser retur til Region Syddanmark, hvor hun er regionsformand. 

Ifølge Stephanie Lose betyder den sygemeldte formands gradvise optrapning, at Ellemann i den kommende tid løbende vil blive orienteret på forskellige niveauer.

Han vil dog ikke deltage i møder i regeringens to magtfulde udvalg, koordinationsudvalget og udvalget for regeringsledelse. 

Fungerende forsvarsminister Troels Lund Poulsen bekræftede samtidig, at ambitionen er at lande et rammeforlig om forsvaret inden sommerferien. Dermed bliver det hans opgave at lande et forlig, som Jakob Ellemann til efteråret og frem vil have ansvaret for at implementere. 

Det blev også oplyst, at Jakob Ellemann i efteråret planlægger at tage en tur rundt i partiets bagland for at vise, at han er tilbage i fuld vigør. I alt er ti besøg planlagt, lød det. 

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Jakob Ellemann-Jensen

Fhv. vicestatsminister og økonomiminister, fhv. partiformand, MF (V)
cand.merc.jur. (CBS 2002)

Troels Lund Poulsen

Vicestatsminister, forsvarsminister, partiformand, MF (V)
Student (Tørring Amtsgymnasium 1995)

Stephanie Lose

Økonomiminister (V), næstformand for Venstre
cand.oecon. (Syddansk Uni. 2006)

0:000:00