Om  
Kåre Schultz

Kåre Schultz fortsætter karrieren hos Lundbeck

Kåre Schultz valgte for få dage siden at afslutte forholdet til Novo Nordisk, hvor han ellers for nyligt har kunne fejre sølvbryllup med over 25 år som ansat i medicinalvirksomheden. Han fortsætter nu karrieren hos konkurrenterne i Lundbeck, hvor han 20. maj påtager sig stillingen som administrerende direktør.

Camilla Kamstrup

Kåre Schultz har tilbragt mere end et kvart århundrede hos medicinalvirksomheden Novo Nordisk, hvor han i 2014 blev udnævnt som viceadministrerende direktør. Han vælger nu at flytte direktørstolen til konkurrenterne hos Lundbeck, hvor han 20. maj starter som administrerende direktør.

Det skriver flere medier.

Kåre Schultz overtager stillingen efter bestyrelsesformand Håkan Björklund, der påtog sig det midlertidige ansvar efter Ulf Wiinberg, der fratrådte som administrerende direktør i november sidste år.

Ifølge finans.dk udtaler Håkan Bjørklund om nyansatte Kåre Schultz:

"Hans enestående erfaring fra en imponerende karriere i medicinalbranchen gør, at Kåre Schultz har præcis de rette kvalifikationer til at håndtere de udfordringer, som Lundbeck står over for," udtaler bestyrelsesformanden ifølge finans.dk i en meddelelse. 

Kåre Schultz forlod sin stilling hos Novo Nordisk for mindre end en uge siden på grund af strukturelle ændringer i virksomheden. Han udtaler:

"Lundbeck er unik i den forstand, at det er et selskab, der fokuserer på hjernesygdomme. Jeg føler mig motiveret og inspireret af Lundbecks vision, og jeg glæder mig til at bruge min erhvervsmæssige baggrund til at føre Lundbeck ind i en ny udviklingsfase," udtaler Kåre Schultz ifølge finans.dk.

Kåre Schultz blev ansat i Novo Nordisk i 1989 og har altså arbejdet for virksomheden indtil nu.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Kåre Schultz

Fhv. adm. direktør, Teva (2017-22), fhv. adm. direktør, Lundbeck (2015-17)
cand.polit. (Københavns Uni. 1987)

0:000:00