Karlson og Knakkergaard i tæt duel

Der er lagt op til en spændende valgkamp for Dansk Folkeparti i Nordjyllands Amt, hvor den unge Rikke Karlson spås gode chancer for at tage pladsen i Folketinget for næsen af medlem i Sundhedsudvalget Anita Knakkergaard. Generationsskifte på vej i DF.
Kristian Lund PedersenGitte Madsen
Fakta
Nordjyllands Amt består af ni kredse. Her kan man se, hvem der er opstillet i de forskellige kredse. I parenteserne kan man se, hvor mange stemmer der tilfaldt Dansk Folkeparti i hver af de respektive kredse ved valget i 2001:

Frederikshavn (4.251): Rikke Karlson

Sæby (3.649): Steen Jørgensen

Hjørring (3.785): Morten M. Jørgensen

Fjerritslev (2.552): Bent Bøgsted

Aalborg Nord (4.627): Anita Knakkergaard

Aalborg Vest (3.493): Lars Bjørck Mortensen

Aalborg Øst (5.128): Bent Bøgsted

Hobro (3.581): Bjarke Jensen

Års (3.806): Tommy Eggers Hansen


Kilde: Indenrigs- og Sundhedsministeriet
I Nordjyllands Amt ser kampen om folketingssæderne ud til at blive særdeles spændende for kandidaterne i Dansk Folkeparti. Det ligger nemlig langt fra fast, at MF'erne Bent Bøgsted og Anita Knakkergaard kan sætte sig på de to mandater, som Altinget vurderer Dansk Folkeparti vil få i Danmarks nordligste amt.

Spændingen sørger den unge fremadstormende Rikke Karlson bl.a. for. Hun vurderes efter et flot Europa-parlamentsvalg at kunne snuppe et mandat i Folketinget.

Partitoppen i Dansk Folkeparti, det lokale DF-bagland og de lokale medier i Nordjyllands Amt er enige om, at Bent Bøgsted står med de bedste kort på hånden. Skønt han fik sig lidt af en overraskelse, da en kortaften i november 2001 blev afbrudt af meddelelsen om, at han var valgt til Folketinget, har den gode Bøgsted gjort det over al forventning i indeværende valgperiode, og han er nærmest blevet kult i Nordjylland.

Derfor er der lagt op til en intens kamp mellem de to kvinder Knakkergaard og Karlson. En kamp, der tegner et meget godt billede på det generationsskifte, som sniger sig ind på Dansk Folkeparti.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00