Kræftens Bekæmpelse bekymret over medicin-besparelse

BESPARELSER: Kræftens Bekæmpelse frygter for kræftbehandlingen i Region Midtjylland, fordi der lægges op til at spare 55 millioner kroner på ny dyr medicin og nye behandlinger.
Foto: www.colourbox.com
Fakta

Region Midtjylland har netop sendt omstillingsforslaget i høring. Medarbejderne kan kommentere på planen i uge 2, og herefter går den til politisk behandling.
25. januar fremlægges planen for regionsrådet, og 31. januar holdes budgetforligsdrøftelser.
Den endelige vedtagelse sker i regionsrådet 23. februar.

Region Midtjylland har netop offentliggjort en omstillingsplan, som omfatter spareforslag for op imod 500 millioner kroner. 55 millioner kroners besparelse på medicin og behandlinger får Kræftens Bekæmpelse til at reagere, skriver DR Østjylland.

Direktør for Kræftens Bekæmpelse, Lars Vestergaard Pedersen mener, der er brug for en forklaring.

"Hvis man tager de negative briller på, kan man læse det som om, at man vil være tilbageholdende med at give ny medicin, fordi det er billigere at fastholde den gamle medicin," siger Lars Vestergaard Pedersen til DR Østjylland.

Af Region Midtjyllands omstillingsplan fremgår det klart, at der vil være nye behandlingstilbud, som ikke indføres som en konsekvens af besparelserne. Direktøren for Kræftens Bekæmpelse er sikker på, at man i Region Midtjylland uanset spareforslaget overholder sundhedsvæsnets grundlov om, at ny og effektiv behandling skal gives til patienterne.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00