Kvalitetsløft for lungekræftpatienter i Region Midt

KORT NYT: Patienter med lungekræft i Region Midtjylland kommer hurtigere i behandling end tidligere. Det viser den seneste kvartalsrapport fra Det Nationale Indikatorprojekt (NIP).
Christian Juhl Mølgaard
Fakta
I maj 2010 indførte de fem regioner nationale, kliniske retningslinjer for hvilke patienter, der tilbydes operationer og for kontrolforløbene. En ensretning, der er begyndt at slå igennem inden for det seneste halve års tid. Og i juni 2011 udsendte Region Midtjylland en pressemeddelelse med egne tal, der beskrev den markante forbedring, som nu også fremgår af NIPs seneste kvartalsrapport.

Kilde: Region Midtjylland

De seneste tal fra Det Nationale Indikatorprojekt (NIP), der blandt andet måler kvaliteten af behandlingen for lungekræft, viser, at Region Midtjylland nu ligger over eller på landsgennemsnittet, når det gælder, hvor hurtigt de kommer i behandling.

Tallene er fra det første halvår af 2011 og skal ses på baggrund af tallene fra 2010, hvor midtjyske patienter med lungekræft måtte vente længere end landsgennemsnittet.

På trods af fremgangen er regionen endnu ikke helt i mål. Men forventningen er, at kvaliteten for lungekræft-behandlingen i Region Midtjylland opfylder målene i NIP inden udgangen af 2011.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00