Læger har planer om kæmpe fusion

LÆGER: Yngre Læger og Overlægeforeningen arbejder på en fusion. En sammenlægning kan få stor betydning for magtfordelingen mellem Lægeforeningens undergrupperinger, men begge foreningers formænd understreger, at der fortsat er brug for en stærk lægeforening.

Ole Nikolaj Møbjerg ToftSigne Løntoft

Over de næste to år skal fagforeningerne Yngre Læger og Overlægeforeningen undersøge mulighederne for en fusion. Det fortæller foreningernes formænd til Altinget:

"Vi tror, vi kan stille en stor gruppe læger meget stærkere, hvis vi kan tale som en samlet gruppe af sygehusansatte læger," siger formand for Yngre Læger Helga Schultz.

Formand for Overlægeforeningen Lisbeth Lintz tilføjer:

Dokumentation

Lægerne i Lægeforeningen
Lægeforeningen har 32.067 medlemmer. Heraf er der 26.179 erhvervsaktive og 5.888 pensionister.

Yngre Læger repræsenterer 13.555 medlemmer, mens Overlægeforeningen repræsenterer 6.543 medlemmer. Langt de fleste medlemmer i de to foreninger er ansat på sygehusene.

Herudover tæller Lægeforeningen Praktiserende Lægers Organisation (PLO), som repræsenterer 3.541 medlemmer, og Foreningen af Praktiserende Speciallæger (FAPS), som repræsenterer cirka 1.000 medlemmer med fuldtids- eller deltidsydernummer til speciallægepraksis.


Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00