Lægerne har mindre tid til patienterne

KORT NYT: De seneste år er tiden til patienterne blevet mindre, mener 69 pct. af lægerne i en ny spørgeskemaundersøgelse. En af forklaringerne er dårlige it-systemer.

Sundhedsvæsnet er forværret på flere områder, siden regionerne blev oprettet i 2007. Det viser en ny spørgeskemaundersøgelse, der undersøger lægernes holdning til sundhedsvæsnet ovenpå reformen. Politiken har sammen med Overlægeforeningen og Foreningen af Yngre Læger foretaget en spørgeskemaundersøgelse blandt 3000 læger.

44 pct. af de adspurgte læger mener, at forudsætningerne for, at de kan udføre deres arbejde, er blevet dårligere, primært på grund af økonomiske besparelser, mens 69 pct. siger, at de har fået mindre tid til den enkelte patient. Det skriver Politiken.

En vægtig årsag til den mindskede patientkontakt er, at lægerne i stedet bruger deres tid foran computeren. Ifølge vicedirektør på Hvidovre Hospital Torben Mogensen er dårlige it-systemer et problem, men han afviser samtidig, at der er tale om overadministration på hospitalerne.   

0:000:00