Løkke: Skæv kommunal økonomi udfordrer fremtidens nære sundhedsvæsen

Skal kommunerne løfte flere sundhedsopgaver er man ifølge Moderaternes leder Lars Løkke Rasmussen nødt til at adressere, at den nuværende finansiering af kommunerne ikke er gearet til at sikre ens kvalitet på tværs af landet. En tilpasning af udligningssystemet kan blive nødvendig, siger ekspert.

De sundhedsmæssige og økonomiske skævheder mellem kommunerne går ofte hånd i hånd, og skal ifølge Moderaternes politiske leder Lars Løkke Rasmussen derfor adresseres samlet.<br>
De sundhedsmæssige og økonomiske skævheder mellem kommunerne går ofte hånd i hånd, og skal ifølge Moderaternes politiske leder Lars Løkke Rasmussen derfor adresseres samlet.
Foto: Mikkel Berg Pedersen/Ritzau Scanpix
Kim RosenkildeOle Nikolaj Møbjerg Toft

Der er store geografiske forskelle på borgernes sundhed. Og et højt antal syge borgere har det med at gå hånd i hånd med en svagere kommunal økonomi.

Mens et liv i velhaverkommunen Gentofte i gennemsnit forventes at vare i 84 år, så forventes det på Lolland at blive afsluttet inden de 79 år.  

Det er ifølge Moderaternes politiske leder, udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen, en helt central udfordring for et fremtidigt sundhedsvæsen, hvor ikke mindst kommunerne forventes at skulle sikre, at flere sundhedsopgaver løses i borgernes lokalområde.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024