Lykke Friis bliver præsident i Kræftens Bekæmpelse

NAVNE: Prorektor ved Københavns Universitet og tidligere klima- og energiminister samt ligestillingsminister for Venstre Lykke Friis er blevet valgt som ny præsident for Kræftens Bekæmpelse.

Den tidligere Venstre-minister og nuværende prorektor på Københavns Universitet skal være præsident for Kræftens Bekæmpelse.
Den tidligere Venstre-minister og nuværende prorektor på Københavns Universitet skal være præsident for Kræftens Bekæmpelse.Foto: kemin.dk
Line Jenvall

Lykke Friis er Kræftens Bekæmpelses nye præsident. 

Hun fik titlen, da der søndag var repræsentantskabsmøde i foreningen, lyder det i en pressemeddelelse.

På posten tager Lykke Friis over efter professor og tidligere rektor på Københavns Universitet Linda Nielsen, der har været præsident for den store interesseorganisation i de sidste ni år og dermed ifølge foreningens vedtægter ikke kan sidde endnu en periode.

Den nye 46-årige præsident er et kendt ansigt fra sin tid som klima- og energiminister og ligestillingsminister for Venstre under Anders Fogh Rasmussen fra 2009 til 2011. Herefter sad hun to år i Folketinget for Venstre, inden hun blev prorektor på Københavns Universitet, en stilling hun også bestred, inden hun blev hentet ind på ministerholdet.

Lykke Friis er master i økonomi og statskundskab fra London School of Economics, cand.scient.pol. fra Københavns Universitet og har en ph.d. i international politik fra Københavns Universitet. I løbet af sin tidligere karriere har hun både været fuldmægtig i Erhvervsministeriet, forskningschef ved Dansk Udenrigspolitisk Institut og europapolitisk chef hos Dansk Industri.

Lykke Friis har også allerede været aktiv i Kræftens Bekæmpelse i de seneste år. Blandt andet er hun ambassadør for Stafet for Livet, Kræftens Bekæmpelses største frivilligaktivitet. 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Lykke Friis

Direktør, Tænketanken Europa, præsident, Kræftens Bekæmpelse, formand, Det Europæiske Råd for Udenrigsrelationer (ECFR)
master i europæiske studier (London. 1992), cand.scient.pol. (Københavns Uni. 1993), ph.d. (Københavns Uni. 1997)

0:000:00