Med mig som minister: Lone Dybkjær

ØNSKETÆNKNING: Altinget.dk har spurgt Folketingets sundhedsordførere, hvordan de ville regere som sundhedsminister. Læs her om Lone Dybkjær (R), der ville oprette en forebyggelsesstyrelse.
Foto: Thit Andersen/Altinget.dk

Det første, jeg ville gøre, var at oprette en forebyggelsesstyrelse ved siden af Sundhedsstyrelsen. Grunden til, at det er nødvendigt med en styrelse, er, at forebyggelse foregår i kommunerne. Derfor skal en styrelse samle alle erfaringerne sammen og give vejledning og retningslinjer på det område.

Lone Dybkjær
Sundhedsordfører for Radikale Venstre

Altinget.dk har givet alle sundhedsordførerne i Folketinget mulighed for at svare på spørgsmålet "Hvad ville der ske, hvis du var sundhedsminister?".

I de kommende uger bringer vi ordførernes svar herpå gennem en række centrale spørgsmål på området. Næste kvinde i den fiktive ministerstol er Lone Dybkjær, hvis gennemgående fokus på sundhedsområdet er forebyggelse.

Hvad ville du gøre som det allerførste efter at have lukket døren bag dig og sat dig til rette i stolen?

Det første, jeg ville gøre, var at oprette en forebyggelsesstyrelse ved siden af Sundhedsstyrelsen. Grunden til, at det er nødvendigt, er, at forebyggelse foregår i kommunerne. Derfor skal en styrelse samle alle erfaringerne sammen og give vejledning og retningslinjer på det område.                              

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00