Minister: Besparelser skal finansiere medicoudstyr

MEDICOUDSTYR: Medicovirksomheder skal forære deres udstyr til hospitaler og plejehjem, til gengæld for den besparelse udstyret medfører, foreslår Pia Olsen Dyhr (SF).
Handels- og investeringsminister samt fungerende sundhedsminister Pia Olsen Dyhr foreslår nu Medicoselskaberne en alternativ strategi for at få afsat deres produkter på hjemmemarkedet. Hun opfordrer virksomhederne til at forære deres udstyr til sygehuse og plejehjem for til gengæld at få den besparelse, som udstyret medfører. Det skriver MedWatch.

"Medicoindustrien kunne eksempelvis gå ind og sige: Vi stiller alle de her hjælpemidler til rådighed, I vil opleve, at jeres vikarbudgetter falder drastisk, men den besparelse vil I ikke selv få, den får vi de næste år, indtil den her investering er afskrevet," siger Pia Olsen Dyhr til MedWatch.

Forslaget kommer, efter at flere danske virksomheder har beklaget sig over, at det er blevet sværere at bruge det danske hjemmemarked som referencemarked. De seneste års besparelser i den offentlige sektor har sat en bremse i investeringerne. Hjemmemarkedet er vigtigt for virksomhederne, da potentielle udenlandske købere her kan se udstyret i brug, før de beslutter sig.

Pia Olsen Dyhr har hentet inspiration til sit forslag i energisektoren, hvor DONG har indgået lignende aftaler om energirenovering til gengæld for besparelsen på el-regningen.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00